پنج‌شنبه, 3 فروردين 1396
عنوان : اولین نشست كشوری ماموریت ویژه توسعه علوم مرتبط با سرطان كودكان
 ۱۳۹۵/۱۱/۰۷
اولین نشست کشوری ماموریت ویژه توسعه علوم مرتبط با سرطان کودکان با خوش آمدگویی آقای دکتر القاسی مسوول کارگروه خون و سرطان کودکان کشور و معرفی اساتید گروه خون و سرطان کودکان آغاز گردید.
آقای دکتر رفیعی مسئول دبیرخانه کلان منطقه چهار آمایشی ضمن خوش آمدگویی به اعضای محترم هیات علمی،مأموریت قطب را معرفی نمودند و با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز منطقه 4 آمایشی می باشد متذکر شدند که دانشگاهها از طرف وزارت ماموریت گرا شدند و مقرر شد یک شورا در قطب و یک شورا در کشور تشکیل شود. همچنین بیان نمودند یک فوق لیسانس جدید پیش بینی شده و قرار است دانشجو بپذیرند. همچنین در مورد وظایف قطب توضیح کامل دادند.
سخنران بعدی آقای دکتر کیخایی دبیر کارگروه ماموریت ویژه در مورد اقدامات انجام شده در طی واگذاری ماموریت قطب توسعه سرطان کودکان در دانشگاه جندی شاپور اهواز توضیح دادند. فرمودند برنامه آمایش کودکان با دکتر پدرام شروع شده است و اقدامات متعددی در طی یکسال گذشته در راستای این مأموریت انجام شده است.
سخنران بعدی آقای دکتر پدرام استاد پیشکسوت که در مورد سابقه مأموریت فرمودند از دی ماه نامه ای از وزارت مبنی بر واگذاری ماموریت دریافت شد و با اساتید بزرگ کشور صحبت شد. در مرحله اول برنامه استراتژی 4 ساله نوشته شد و اعضای کارگروه مشخص شدند. همچنین اقدامات مؤثری در مورد کانسر رجیستری و سلول های بنیادی صورت گرفت.
سخنران بعدی آقای دکتر القاسی برنامه استراتژی را ارائه دادندو توضیحات مفید داده شد. سپس در مورد برنامه کانسر رجیستری توضیح داده شد و در مورد یکسان سازی پروتکل ها و اصلاح کوریکولوم آموزشی درخواست اعلام نظر از اعضای کارگروه شد.
سخنران بعدی خانم دکتر چراغی بودند که در مورد کنسر رجیستری توضیحات کاملی را ارائه دادند.
برنامه کنسر رجیستری از سال 1379 شروع شده ولی به صورت دستی بوده.کمیته راهبردی در این زمینه تشکیل شد و هدف این بوده و هست که روی کیفیت تمرکز نماییم ، اطلاعات را دریافت کنیم، نرم افزار طراحی شد و از تمام دانشگاه ها، تمام بیمارستان ها و آزمایشگاه ها به صورت آنلاین اطلاعات را به این نرم افزار میفرستند. همچنین این نرم افزار دارای داشبورد می باشد و انتظار می رود لاین های پژوهشی مشخص شوند.از توانایی های دیگر این نرم افزار لینک آن با اداره ثبت و احوال و مرگ و میرو داروخانه هایی که داروهای شیمی درمانی ارائه می دهند، می باشد.این داشبورد به تفکیک سن، جنس، نوع ارگان، محل سکونت حتی نقشه سلامت می باشد.
آقای دکتر ابوالقاسمی رییس انجمن خون و سرطان کودکان ضمن تشکر از اساتید پیشکسوت بیان فرمودند علت واگذاری یک ماموریت به دانشگاه ها اول مسئولیت پذیری آن دانشگاه در زمینه مورد نظر و دوم وجود اساتید برد است .بخش ها باید تجهیز باشند از قبیل فلوسایتومتری ، آزمایشگاه و... همچنین دانشگاه ها باید توانمندی ها را شناسایی کنند.
آقای دکتر عشقی فرمودند اگر بانک DNA یا بانک بافت را به صورت network داشته باشیم برنامه ثبت کامل است در غیر اینصورت و بدون بیوبانک برنامه ثبت سرطان ناقص است.
خانم دکتر چراغی در پاسخ بین نمودند آنچه در آزمایشگاه ها ثبت می شود توسط سیستم انجام می گردد و تمام اطلاعات از HIS و LIS دریافت می شود و کارشناسان کنترل کیفی انجام می دهند. در ادامه در مورد یکسان سازی پروتکل ها در سطح کشور پیشنهاداتی ارائه و مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
در ادامه اساتید بزرگوار آقای دکترفرانوش ، آقای دکتر مهرور ، خانم دکتر آذرکیوان، آقای دکتر اکرمی پور، آقای دکتر مولوی، آقای دکتر قاسمی ، آقای دکتر عبدالکریمی به ترتیب وهمچنین آقای دکتر شهریاری و خانم دکترزارعی از شیراز به صورت وب کنفرانس در این زمینه نظرات خود را ابراز نمودند .
آقای دکتر مومن مدیر گروه کودکان ضمن تقدیر و تشکر از اساتید پیشکسوت از نظرات برجسته اعضای هیات علمی گروه خون و سرطان کودکان و آقای دکتر ابوالقاسمی رییسن انجمن تشکر نمودند و عنوان نمودند تمام فعالیت ها بر محوریت این انجمن بچرخد. باید استعداد ها و توانایی ها در کشور شناسایی شود و مورد استفاده قرار گیرد و سعی شود موازی کاری انجام نگیرد.
آقای دکتر یوسفی نماینده مجلس شورای اسلامی شهر اهواز بیان فرمودند:فصل سلامت در برنامه ششم توسعه در مجلس مورد تصویب قرار گرفت و تجمیع بیمه ها وفعالیت پزشکان در بخش غیر دولتی مورد بررسی قرار گرفت.
خانم دکتر چراغی ابراز کردند: کنسر رجیستری طوری طراحی شده که پاسخگوی معاونت آموزشی، معاونت پژوهشی و معاونت بهداشتی همبرای بزرگسال و هم برای اطفال می باشد.
در پایان مصوب شد که:
1- جهت یکسان سازی پروتکل های کموتراپی در سطح کشور اعضای کارگروه مشخص شده(از همکاران انکولوژیست کودکان سراسر کشور) و طبق هماهنگی با انجمن خون و سرطان پروتکل ها به صورت یکسان به دانشگاه ها ارائه شد.
2-در مورد کانسر رجیستری مصوب شدکه برنامه نرم افزار اهواز با مؤسسه محک دانشگاه های علوم پزشکی هماهنگ شده و بعد از رفع نقایص به صورت کشوری ارائه گردد.
3-در مورد آموزش پرستار و بهیار مختص آنکولوژی مصوب شد که از آموزشگاهها و دوره های کوتاه مدت مخصوص آموزش آنکولوژی استفاده گردد.
در پایان از اساتید پیشکسوت رشته خون و سرطان کودکان آقای دکتر زندیان و آقای دکتر پدرام تقدیر به عمل آمد.

بازگشت           چاپ چاپ          نظر دهی به خبر نظر دهی به خبر
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز می باشد.